Beleggingspand verkopen in 2024

Uw beleggingspand verkopen? Het is goed om u hier even op in te lezen. Zo weet u wat er mogelijk is als het om het verkopen van uw beleggingspand gaat en wat er bij komt kijken. Zelf zijn wij actief inkoper van beleggingspanden. WoningenVerkopen koopt zowel van particulieren als zakelijke partijen. Vanuit deze ervaring leggen wij u graag uit hoe het werkt en hoe u een beleggingspand bij ons te koop aanbiedt.

Wij kopen en ontwikkelen zelf. Daarnaast beschikken wij over een netwerk aan investeerders dat bestaat uit beleggers, beleggingsfondsen en andere opkopers. Zo is het mogelijk om uw beleggingspand direct via ons te verkopen en komt het niet op de openbare markt terecht. Ook kunnen we in overleg kijken of wij het direct aan ons netwerk kunnen aanbieden. Dit scheelt kosten bij een verkoopmakelaar en zorgt voor een snelle verkoop. Daarbij is het mogelijk verhuurde en onverhuurde panden te kopen. In principe kopen wij beleggingspanden in alle dorpen en steden van Nederland. Wij kopen woningen, kantoorpanden, bedrijfspanden, winkels of zorg vastgoed.

Wat is een beleggingspand?

Een beleggingspand is een pand aangekocht als belegging en niet voor eigen gebruik. Een beleggingspand verhuurt u als zelfstandige ruimte of eventueel voor andere doeleinden. De waardeontwikkeling of huurwaarde van een beleggingspand is afhankelijk van de vastgoedmarkt. Daarnaast spelen de locatie en (lokale) economie een belangrijke rol. Beleggers kopen meestal een pand met een woonbestemming. Een veilige en betrouwbare manier om rendement te behalen.

Stappenplan voor de verkoop van een beleggingspand

Heeft u zich voldoende ingelezen? Doorloop dan de onderstaande stappen om uw beleggingspand definitief te verkopen. Het verkopen van een beleggingspand is een proces dat bestaat uit vier stappen:

Telefonisch kennismaking gesprek waarbij we door alle kenmerken van object heen gaan

Vrijblijvende indicatie van de waarde van uw pand. Waarna bezichtiging volgt.

Beleggingspand verkopen met of zonder voorbehoud van financiering bij koper en verkoop finaliseren bij notaris met waarborgsom.

Beleggingspand verkopen?
Wij doen gratis een bod

Voer uw postcode in en ontvang een bod!

Beleggingspand verkopen?

Voer uw postcode in en ontvang een bod!

Hoe berekent u de waarde van een beleggingspand?

Bij de verkoop van uw beleggingspand is de waarde van belang. Gebruik dit als uitgangspunt bij een onderhandeling met de verkopende partij. Daarbij gaat het niet alleen om de staat of locatie van een pand. De exploitatiekosten of verwachte kosten voor het onderhoud en beheer zijn ook van belang. Daarnaast is er een verschil tussen een beleggingspand in verhuurde staat en een leeg beleggingspand. We hebben het hier over de marktwaarde van uw beleggingspand. Dit is waar u bij het verkopen van een beleggingspand het meest in geïnteresseerd bent.

Verhuurde staat
Over het algemeen ligt de waarde van een beleggingspand in verhuurde staat iets lager dan de waarde bij leegstand. Toch zijn er altijd uitzonderingen. Een gangbare waarde is twaalf tot vijftien keer de bruto huurprijs per jaar.

Leeg beleggingspand
Bij een leeg beleggingspand is er de ruimte om een beleggingspand op te knappen en daarmee de waarde te verhogen. Vervolgens heeft een belegger de mogelijkheid om zelf een huurprijs te rekenen. Dit geeft meer flexibiliteit voor de beleggende partij en kan voor een iets hogere waarde van het beleggingspand zorgen. 

Wilt u weten wat uw (on)verhuurde beleggingspand waard is volgens de Belastingdienst? De Belastingdienst heeft hier een andere kijk op dan marktpartijen. Ga naar overige onroerende zaken voor meer informatie.

 

Aan wie kunt u een beleggingspand verkopen?

Uw beleggingspand is in principe aan iedereen door te verkopen. Zowel aan zakelijke partijen als particulieren. Wilt u uw beleggingspand aan uw kind verkopen of overdragen? Ook dat is mogelijk. Houd er rekening mee dat dit niet zomaar kan. De Belastingdienst vindt daar iets van en rekent belasting over dit soort transacties.

Beleggingspand verkopen aan investeerder
Door uw beleggingspand aan een professionele partij te verkopen, bent u het snelst van uw object af. Beleggers zijn namelijk fulltime bezig met het opkopen van panden. Hierdoor schakelt u daar veel sneller mee dan met particulieren. En lukt het soms al binnen enkele dagen om tot een koopovereenkomst te komen. Bij WoningenVerkopen streven wij daar dan ook naar. Zo heeft u als verkoper snel liquiditeit op de bank en is het mogelijk om daar iets anders mee te doen.

Beleggingspand verkopen aan kind
Beleggingspand aan uw kind verkopen voor een lager bedrag of overdragen? Misschien ziet de Belastingdienst dit als een schenking. Daarbij wordt uitgegaan van de WOZ-waarde, waarde van woningen in de buurt of de taxatiewaarde. Meestal geeft de WOZ-waarde wel een redelijke indicatie, maar door snelle prijsstijgingen in de markt is dit niet altijd even betrouwbaar. Schakel bij voorkeur dan ook een onafhankelijke taxateur in. Deze is gespecialiseerd in het bepalen van de waarde van uw beleggingspand. Uiteraard zitten hier wel kosten aan verbonden.

Door belastingvrij te schenken aan uw kind is het mogelijk om hierop te besparen.  De schenkingsvrijstelling eigen woning (jubelton) is per 1 januari 2023 verlaagd tot €27.231. Deze vrijstelling is er eenmalig voor een huis van uw kind. Hoe zit dit volgens de Belastingdienst? Ga naar belastingvrij schenken aan mijn kind voor meer informatie.

 

Beleggingspand verkopen via stille verkoop of makelaar?

Er zijn meerdere redenen om een beleggingspand ‘stil’ te verkopen. Zo wil de verkoper misschien niet dat het bekend wordt dat de woning te koop staat of zijn er al een aantal geïnteresseerde kopers en is een verkoopbord of advertentie daarom niet nodig. Een stille verkoop brengt minder kosten met zich mee, want meestal komt hier geen makelaar aan te pas en is er uitsluitend een notaris voor de overdracht van het beleggingspand. Wilt u ‘stil’ verkopen? Dan kan WoningenVerkopen u daar wellicht bij helpen. Neem contact op.

Hoeveel belasting betaalt u?

Bij aankoop van een beleggingspand geldt sinds 1 januari 2023 een overdrachtsbelasting van 10.4%. Verkoopt u het beleggingspand binnen 6 maanden aan iemand anders? Dan hoeft deze koper niet opnieuw belasting te betalen, of kunt u afspreken deze gelden ten goede te laten komen van verkoper.

Hoe verkoopt u een verhuurde woning?

U kunt een woning zowel leegstaand als in verhuurde staat verkopen. De Nederlandse wet is hier duidelijk in. Koop breekt geen huur, dit betekent dat u de huur niet mag opzeggen bij het kopen van een woning in verhuurde staat. Dit is vastgelegd in 7:226 van het Burgerlijk Wetboek en respecteert de huurovereenkomst bij de verkoop van een beleggingspand. Gelukkig kunt u uw beleggingsobject wel gewoon verhuurd verkopen.

Wat gebeurt er met de hypotheek?

Bij de verkoop van een beleggingspand vervalt het onderpand van uw verhuurhypotheek en lost u uw schuld meestal in één keer af. Heeft u een uitgebreide beleggingsportefeuille die vanuit één constructie gefinancierd is? Dan ziet dit er dit waarschijnlijk anders uit. Verkoopt u uw woning voor veel minder dan het onderpand zoals dat bij de bank bekend is? Dan heeft dit mogelijk invloed op rest van uw portefeuille. Bespreek dit vooraf met de bank. Heeft u uw verhuurhypotheek al volledig afgelost? Dan zijn er geen consequenties, want het beleggingspand dient dan niet meer als onderpand.

Direct een bod ontvangen van WoningenVerkopen?

WoningenVerkopen zorgt voor een snelle verkoop van uw beleggingspand. Hierdoor hoeft u hier geen verkoopmakelaar voor in te schakelen en hoeft u niet af te wachten tot iemand zich meldt. Wij kopen uw beleggingspand in voor een marktconforme prijs en maken een koopovereenkomst als u daar klaar voor bent. Vervolgens maken wij een afspraak bij de notaris en storten wij altijd een waarborgsom van 10% of leveren wij een bankgarantie. In samenspraak met de notaris verkennen wij lopende kosten middels een afrekening. 

Een nieuw object voor onze vastgoedportefeuille waar wij blij mee zijn en voor u een vlekkeloze afwikkeling zonder hier veel werk aan te hebben…

Direct in contact komen met WoningenVerkopen?
Bereik ons via info@woningenverkopen.nl of bel naar 085 301 32 99.

Liever even langskomen?
Maak dan eerst telefonisch een afspraak. U bent van harte welkom!

Vrijblijvend bod?
Dat doen wij graag! Vul in dat geval uw postcode en huisnummer via onze tool in. Dan ontvangt u snel een persoonlijk voorstel.

Beleggingspand verkopen?

Voer uw postcode in en ontvang een bod!

Beleggingspand verkopen?

Voer uw postcode in en ontvang een bod!

Ontvang een vrijblijvend bod op uw object(en)

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Lees onze reviews!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!