Hoe werkt verkopen aan een opkoper?

Wilt u uw woning verkopen zonder de hulp van een makelaar en bezichtigingen? Verkoop uw woning in dat geval aan een huis opkoper. Vraag direct en vrijblijvend een bod aan. Daarmee bespaart u duizenden euro’s op uw makelaar en hoeft u het huis niet uit bij bezichtigingen. Hier laten wij zien hoe verkopen aan een opkoper precies werkt.

Wat geeft een opkoper voor uw huis?

Wat een opkoper voor uw huis geeft is afhankelijk van de waarde van uw woning.

Een opkoper rekent de waarde uit door naar verschillende onderdelen te kijken. Het gaat naast de locatie van het huis ook om de staat. Daarnaast zijn zaken als het onderhoud van belang. En is er voor een opkoper een groot verschil tussen een woning in verhuurde staat en een lege woning.

Lege woning verkopen aan opkoper

Uw eigen woning of huis dat in uw bezit is verkopen aan een opkoper? Een leegstaande woning is eenvoudig op te knappen door een opkoper en mede daardoor meer waard. Het geeft namelijk een hogere mate van flexibiliteit. De opkoper beslist zelf wat hij of zij met de woning gaat doen.

Huis verkopen aan opkoper in verhuurde staat

Een opkoper is over het algemeen minder geïnteresseerd in een woning in verhuurde staat. Dit heeft te maken met de verhuurprijs. Een woning in verhuurde staat is meestal twaalf tot vijftien keer de bruto huurprijs per jaar waard.

Kunt u alle woningen verkopen aan een opkoper?

Niet iedere woning is even geschikt om aan een huis opkoper te verkopen. Simpelweg door wet- en regelgeving vanuit de Nederlandse overheid. Zo geldt er sinds 1 januari 2022 opkoopbescherming. Hierdoor is het niet in alle gebieden mogelijk om woningen op te kopen voor de verhuur. Iets waarvoor een opkoper de woningen vaak gebruikt. Waardoor dit invloed heeft op de aantrekkelijkheid van uw woning. In steden als Amsterdam, Rotterdam, Den Haag, Utrecht en Eindhoven geldt deze opkoopbescherming in bepaalde wijken. Vaak wel tot een specifieke woningwaarde. De Nederlandse overheid heeft dit in het leven geroepen om vooral starters en middeninkomens te beschermen.

Tegelijkertijd is de taxatiewaarde een belangrijke factor die iets over de aantrekkelijkheid van uw woning zegt. Huizen met een woningwaarde tot €400.000 zijn bijvoorbeeld het meest interessant en ook eenvoudiger te financieren dan woningen uit een andere prijsklasse. Mits er geen opkoopbescherming geldt zijn dit soort type woningen dan ook interessant voor een opkoper om over te nemen.

Per stad en ook op wijkniveau verschillen de regels. Kijk even op de website van de gemeente om te zien hoe het bij u zit. Ook kan WoningenVerkopen u vrijblijvend helpen bij deze vraag.

Telefonisch kennismakingsgesprek waarbij we door alle kenmerken van het object gaan.

Vrijblijvende indicatie van de waarde van uw pand. Waarna bezichtiging volgt.

Uw huis verkopen met of zonder voorbehoud van financiering bij koper en verkoop finaliseren bij notaris.

Huis opkoper nodig?

Voer uw postcode in en ontvang gratis een bod!

Hoe verkoopt u een huis direct en snel?

Wilt u uw huis snel verkopen? Dan geeft dit waarschijnlijk veel stress en wilt u zo snel mogelijk het verkoopproces doorlopen. Mogelijk heeft u al een nieuwe woning gekocht of wilt u uw woning verkopen en van de opbrengst gaan genieten. Om uw woning snel te verkopen zijn de volgende stappen van belang:

  • Laat uw gegevens achter. Wij nemen vervolgens zo snel mogelijk contact op.
  • Tijdens onze kennismaking vragen wij uitvoerig door en komt er een indicatie van de koopprijs van uw woning.
  • Kunt u zich vinden in dit bod? Dan komen wij langs om de woning te bekijken en kijken wij naar het voorstel. Dit proces is gratis en blijvend.

Is het mogelijk om uw huis te verkopen en terug te huren?

Verkopen en terughuren is een constructie waarbij u uw woning verkoopt en blijft wonen in uw eigen woning. Wilt u in uw huidige woning blijven? Maar wel de overwaarde verzilveren? Dan is dit mogelijk een goede oplossing. Ga naar huis verkopen en terughuren.

Is het verstandig om uw huis te verkopen aan een opkoper?

De kans is groot dat u uw woning al gedeeltelijk heeft afbetaald. Uw woning is hierdoor waarschijnlijk meer waard dan waarvoor u deze gekocht heeft. Daarnaast rust er meestal een hypotheek op uw woning. Deze zal een stuk lager zijn dan de woningwaarde. Waardoor de kans groot is dat u na de verkoop aan een opkoper nog iets over heeft. Meer weten over verkopen aan een opkoper? Schakel eventueel een eigen adviseur in of maak gebruik van de expertise van WoningenVerkopen. Wij staan u graag te woord.

Wie maakt het huis leeg na de verkoop aan een opkoper?

Hier zijn geen vaste regels voor. Gelukkig gaat dit vaak in goed overleg met de opkoper. Laat u dit het liefst door de opkoper doen? Maak hier dan duidelijke afspraken over bij de verkoop. Wilt u uw woning zelf leegmaken? Dan kan dit uiteraard ook. Daarnaast zijn er tal van instanties die dit voor u doen. De goederen die van emotionele betekenis zijn neemt u zelf mee en de rest van de goederen verkoopt de opkoper of brengt deze naar de afvalverwerker. Uiteraard zal dit op een respectvolle manier gebeuren. Ook bij WoningenVerkopen denken wij graag met u mee. Vaak nemen wij het leeghalen van de woning volledig van iemand over en soms doet iemand dit zelf.

Wat zijn de ervaringen met verkopen aan een opkoper?

Op dit moment zijn er online weinig ervaringen te vinden over het verkopen van de woning aan een opkoper. Dit heeft verschillende redenen. De belangrijkste is dat het relatief weinig voorkomt. De meeste verkopers kiezen namelijk voor verkopen via een makelaar. Om allerlei redenen kost dit meer tijd dan verkopen via een opkoper. Een makelaar maakt foto’s van de woning of er zijn bezichtigingen waardoor het noodzakelijk is om de woning op te ruimen. Dit hoeft bij verkopen aan een opkoper niet. Hierdoor is dit voor een beperkte groep toch heel interessant is. Een nadeel is dat u rekening moet houden met een lagere verkoopopbrengst door de risico’s die een opkoper loopt. Bekijk de reviews van WoningenVerkopen voor de ervaringen van onze klanten.

Samenvatting

Het proces van verkopen aan een opkoper vat zich op de volgende manier samen:

  • Bedenk voor u contact opneemt na over de verkoopprijs die u voor uw woning wilt hebben. Hierdoor is het voor WoningenVerkopen eenvoudiger om tot een overeenkomst te komen.
  • Verkopen aan een opkoper is niet de meest lucratieve manier om een woning te verkopen. Toch neemt een opkoper veel zorgen weg en scheelt het daardoor stress. Zo is er geen makelaar die langs hoeft te komen en zijn er ook geen bezichtigingen.
  • Uw woning verkopen? Als vanzelfsprekend is de ene woning aantrekkelijker dan de ander. Huizen onder een woningwaarde van €400.000 zijn het interessantst voor een huizen opkoper.
  • Kijk na of uw woning niet onder de opkoopbescherming valt die sinds 1 januari 2022 geldt. Dit kan WoningenVerkopen eventueel ook vrijblijvend voor u checken.
Direct in contact komen met een opkoper van WoningenVerkopen? Bereik ons via info@woningenverkopen.nl of bel naar 085 301 32 99.
 
Langskomen en een opkoper spreken? Maak telefonisch graag een afspraak. U bent van harte welkom!
 
Vrijblijvend bod van gespecialiseerde opkoper ontvangen? Wij helpen u graag verder! Vul uw postcode en huisnummer via onze tool in. Ontvang daarna snel een persoonlijk voorstel.

Ontvang een vrijblijvend bod op uw object(en)

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Lees onze reviews!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!