Vastgoedinvestering (voor de verhuur)

Investeren in vastgoed voor de verhuur is in essentie een lucratieve bezigheid. Helaas is het voor de beginnende of particuliere belegger niet eenvoudig om hiermee te beginnen. In welk soort vastgoed gaat u beleggen: kantoor, winkels of residentieel? Welk pand kiest u? Hoe beheert u het rendement en de risico's? En wat als u besluit om vastgoed weer te verkopen? Wij bieden informatie rondom investeren en geïnvesteerd zijn in vastgoed. WoningenVerkopen is daarnaast ook opkoper van vastgoed(portefeuilles).

Hoe investeert u met een beperkt budget als beginner of passief?

Vastgoedinvesteringen zijn kapitaalintensief. Toch is het ook met een beperkt budget mogelijk om een eerste stap te zetten. Voor de beginnende en particuliere belegger zijn er verschillende strategieën en opties die dit toegankelijk maken. Als u minder risico wilt lopen, zijn er andere manieren om in vastgoed te investeren.

Samenwerken (joint venture)
Overweeg samen te werken met vrienden, familie of andere investeerders. Door de krachten (en financiën) te bundelen, kunt u grotere of meer strategische investeringen doen. U kunt bovendien beter profiteren van de waardestijging van het vastgoed doordat u direct participeert. Over de verdeling van inleg van kapitaal en werkzaamheden kunt u goede afspraken maken. Wij van WoningenVerkopen bieden ook mogelijkheden om direct samen te werken. Neem hiervoor contact op via info@woningenverkopen.nl.

Crowdfunding
Dit is een groeiende trend waarbij meerdere investeerders gezamenlijk een kleiner bedrag inleggen om een vastgoedproject te financieren. Via specifieke platforms kunt u al met een relatief klein bedrag investeren in vastgoedprojecten. Denk aan platformen zoals Geldvoorelkaar en Crowdrealestate.

Klein beginnen
Investeren in vastgoed hoeft niet direct om enorme bedragen te gaan. Begin bijvoorbeeld met een garagebox. Deze zijn al te koop vanaf zo’n €20.000 en ondanks de omvang van deze investering bouwt u er toch een doorlopende cashflow mee op. Deze initiële investering dient als springplank voor toekomstige of omvangrijke aankopen. Denk aan een studio of zelfs volledige appartementen en woonhuizen.

Beleggingsinstrumenten
Geïnteresseerd in investeren in vastgoed met beleggingsinstrumenten? Dan zijn REITs (Real Estate Investment Trusts) een interessante optie. REITs zijn beleggingsinstrumenten die investeren in vastgoed toegankelijker hebben gemaakt voor mensen met een kleiner budget. Zij vinden hun oorsprong in de Verenigde Staten en zijn inmiddels wereldwijd populair. Vraag bij uw eigen bank of een broker naar de mogelijkheden om te investeren in REITs of andere beleggingsfondsen die zich richten op vastgoed.

Recreatiewoningen
RecratiewoningenDeze zijn soms al beschikbaar vanaf €100.000. Let wel op! Recreatiewoningen brengen een aantal specifieke problemen met zich mee. Het beheer is intensief. Verder mag niet op ieder recreatiepark verhuurd worden en zijn de kosten van het park vaak heel hoog. Een financiering kan ook lastig zijn. Begin hier dus niet zomaar aan. Er zijn online cursussen om hier meer over te leren. Wij raden het niet aan om in te stappen.

Wilt u weten wat u krijgt voor uw woning?

Voer uw postcode in en ontvang een gratis indicatie!

Wat zijn de voor- en nadelen van investeren in vastgoed?

Investeren in vastgoed brengt zowel voor- als nadelen met zich mee. Hieronder een overzicht van de belangrijkste voor- en nadelen:

Voordelen

Dit zijn de voordelen:

Waardestijging

Over het algemeen neemt de waarde van vastgoed op de lange termijn toe. Dit leidt tot vermogensgroei. Historische cijfers laten zien dat dit gemiddeld om zo’n 4 à 5% per jaar gaat.

Inkomstenstroom

Het verhuren van vastgoed levert een stabiele inkomstenstroom op. Dit zorgt voor financiële zekerheid. Daarnaast is het op basis van een lopende inkomstenstroom mogelijk om nieuwe investeringen aan te gaan.

Fiscaal

Er bestaan talrijke fiscale voordelen waar u als vastgoedinvesteerder van profiteert. Door recente beleidswijzigingen en regeringsplannen lijken een aantal van deze voordelen in de toekomst helaas wel te verminderen.

Nadelen

Dit zijn de belangrijkste nadelen:

Financiële risico’s

Vastgoedprijzen zijn onzeker, het verhuren van vastgoed en leegstand neemt risico met zich mee en de toekomstige overheidsregels rondom vastgoed zijn onvoorspelbaar. Voor sommige investeerders zijn dit soort financiële risico's niet draagbaar. In dat geval is verkopen een optie.

Vermindering liquiditeit

Vastgoed is minder liquide dan andere investeringen. Dit betekent dat het niet eenvoudig is om het geld zomaar terug te krijgen bij de verkoop van een vastgoedinvestering.

Onderhoud en beheer

Vastgoed vraagt om regelmatig onderhoud. Dat is een gegeven. Als verhuurder krijgt u echter ook te maken met late betalingen, schade aan het pand of andere kostenposten rondom onderhoud en beheer. Dit geeft kopzorgen en stress. Uit ervaring weten wij ook dat gebreken soms goed verscholen zijn en dan ook hoge onverwachte kosten kunnen meebrengen. Mocht u zelf niet veel verstand hebben van vastgoed, overweeg dan een aankoopmakelaar.

Hoe verkoopt u een vastgoedinvestering?

Het verkopen van een vastgoedinvestering is uitdagend. Dit kan via een (bedrijfs)makelaar. Dan komt er veel werk bij kijken om dit voorelkaar te krijgen. Bij WoningenVerkopen vinden wij dat dit proces eenvoudiger moet. Nadat u contact met ons opneemt ontvangt u binnen 24 uur een vrijblijvend indicatief bod waarmee u inzicht in de waarde van uw investering krijgt. Onze transparante werkmethode, van taxatie tot oplevering, zorgt ervoor dat u altijd precies weet waar u aan toe bent. Overweegt u vastgoed te verkopen? Vraag dan eens een bod op bij WoningenVerkopen en laat u begeleiden voor een zorgeloze verkoop.

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!

VERKOOP RAZENDSNEL UW WONING

Verkoop uw huis snel aan WoningenVerkopen. De betrouwbaarste partij die u zich kan wensen.

Vul het contactformulier in en ontvang een gratis taxatie en bod. Wat uw verkoopreden ook is, in 7 dagen kan alles geregeld zijn!

Lees onze reviews!

Ontvang een vrijblijvend bod voor uw woning!